Ramsgate 2014 – Jan Otten krijgt Navigators Trophy

IMG_0877

Van de laatste dagen van de Ramsgate kon – vanwege de slechte internetverbinding ter plekke – nauwelijks verslag worden gedaan. Dat betekent dat u moet wachten tot de volgende Zeezeilen om meer te lezen over:

– Regen, regen en nog eens regen
– Een onverwachts lekkere terugtocht, met prachtig zeilweer
– De excursie naar Mersea Island, waar de PZV-vloot zich te buiten is gegaan aan oesters en kreeft
– De noodzaak om vooral veel bij elkaar te gaan borrelen, als je met zijn allen 2 dagen aan een steiger midden in de rivier ligt
– Wie is Ilse, het nieuwe zeuntje dat per taxi de Ramsgate is ingevlogen en aan de Ramsgate verbonden zal blijven als wisseltrofee?
– De Kommer en Kwel Trofee, die dit jaar twee zeer tevreden winnaars kent

Een ding willen we u niet onthouden: de Navigators Trophy is tijdens het zeer geslaagde Captains Dinner uitgereikt aan Jan Otten.
Niet alleen omdat Jan een goed zeiler is, met jarenlange ervaring, of een echt clubdier, die als stille kracht veel heeft betekend voor de vereniging, o.a. als secretaris. Maar ook vanwege zijn onvolprezen loyaliteit aan de vereniging, zijn onverwoestbare optimisme en de manier waarop hij – vanuit zijn persoonlijke levenservaring – bijdraagt aan evenwicht, rust en tolerantie in de vereniging. Jan maakt dat zijn opstappers zich op de Maenkind – en in de PZV – prettig voelen. Hij is aanwezig zonder op de voorgrond te willen staan en juist daarom heeft het bestuur hem met veel genoegen in het zonnetje willen zetten door hem deze welverdiende ereprijs toe te kennen.