Mosselrace 2017

 

MosselDe ASML Sailing Club Nederland (ASCN) en PZV willen samen gaan racen in de Mosselrace vanuit Yerseke.

De Mosselrace is een jaarlijks terugkerende zeilwedstrijd op de Oosterschelde. De wedstrijd is open voor alle klassen, zowel gemeten als ongemeten schepen. Uitgangspunt bij de Mosselrace is dat iedere eigenaar van een kajuitzeilboot zich voor deze wedstrijd in kan schrijven. Of het nu een scherp jacht of een rond- of platbodem jacht betreft maakt niet uit. Jaarlijks is er een wedstrijdveld tussen de 100 tot 150 deelnemers, verdeeld over meerdere klassen.

De doelstelling van de zeilcommissie van de Watersport vereniging Yerseke (W.V.Y.) is het promoten van de (wedstrijd)zeilsport op de Oosterschelde in het algemeen en in Yerseke in het bijzonder. Een uitgangspunt is, dat zeilen een sport voor het hele gezin is en dus ook als zodanig bedreven moet kunnen worden.

Na afloop kunnen de deelnemers met hun voltallige bemanning genieten van een overheerlijke geheel gratis mosselmaaltijd.
Een gezellige muzikale omlijsting en een goede catering zorgen voor de finishing touch, zodat iedere deelnemer met een positief gevoel terug kan kijken op deelname aan de Mosselrace.

Programma:

Vrijdag 11 augustus:
inschrijven tussen 20:00 – 22:30 uur.
Locatie: clubgebouw Watersportvereniging Yerseke

Zaterdag 12 augustus :
start van de verschillende klassen tussen 10:00 – 11:00 uur.

Einde wedstrijd 17:00 uur
prijsuitreiking-mosselmaaltijd-feestavond van 19.00-24.00 uur.

Voor meer informatie: https://www.mosselrace.nl