Lemmer-Enkhuizen v.v.

FI_paaseierenPasen 15-16-17 april 2017 Lemmer en Enkhuizen
Projectleider Franka Ruijten

De afgelopen jaren is het met Pasen nogal eens schitterend zeilweer geweest. Reden temeer om de boot al vroeg in het seizoen zeilkaar te hebben. Met Pasen doen we dit jaar Lemmer en Enkhuizen aan, waarbij vroege aanleggers nog een museum kunnen bezoeken, of even de kleine mankementen aan de boot kunnen herstellen.

Lemmer kaartZaterdag 15 april 2017 Lemmer; het leukste dorp van Friesland
Vanaf het IJsselmeer varen we direct naar de ligplaatsen in Jachthaven Lemsterbaai, centraal gelegen in het pittoreske dorp. Het havenkantoor is gevestigd in het complex De Lemster Baai waar ook de sanitaire voorzieningen zijn.
Vroege vogels kunnen het Ir. D. F. Woudagemaal bezoeken (za 10-17 uur, laatste rondleiding 16 uur, entree 8 euro). Bij goed weer is het heerlijk het dorp te verkennen. Bij minder goed weer is de bowlingbaan en het casino op loopafstand van de gezellige haven.
We borrelen en eten aan boord.

enkhuizen plaatjeZondag 16 april 2017 Eerste Paasdag Enkhuizen; altijd gezellig
We liggen afhankelijk van de grootte van de vloot in principe in de gezellige buitenhaven (reserveren is niet mogelijk) of in de Compagnieshaven haven.
Het Zuiderzeemuseum is zowel op Eerste als op Tweede Paasdag geopend van 10 – 17 uur. Entree 8 euro, Museumjaarkaart gratis.
’s Avonds eten we samen bij Restaurant Markerwaard, Dijk 62 Enkhuizen. Tot twintig gasten kunnen we a la carte eten, bij meer gasten communiceer ik nog een keuzemenu van drie gangen waaruit iedereen voor-, hoofd-, en nagerecht kan kiezen.

Maandag 17 april 2017 Terug naar de thuishaven
Afhankelijk van de thuishaven en het weer kunnen we het Zuiderzeemuseum bezoeken of heerlijk gaan zeilen om in de loop van de middag de thuishaven aan te doen.

Kosten
Het gebruikelijke daggeld van 15 euro kun je direct afrekenen met je schipper.
Foeragering en havengeld worden door de deelnemers per boot betaald.
Kosten voor diner wordt per tafel afgerekend.

Aanmelden voor 3 april 2017 via de PZV website ivm reserveren.