8 Uren Oosterschelde: 15 sept

 

FI_Oosterschelde pzvDit jaar wordt op zaterdag 15 september het bekende zeilevenement ‘8 Uren van de Oosterschelde’,  gehouden. Alweer de 29e editie.

Vorig jaren heeft de PZV met zes deelnemende schepen goed gepresenteerd. We mochten wederom de verenigingstrofee (voor de 2e keer) in ontvangst nemen. De sfeer was enthousiast en iedereen heeft met volle teugen genoten.
Het is leuk om na te denken over je startplek en de te kiezen rakken en onderwijl te kijken hoe iedereen op het water zijn eigen keuzes maakt. Hoewel je met twee man (+ stuurautomaat) kunt meedoen is het leuker met drie of vier man aan boord. Ook de resultaten waren goed en dat motiveert om weer stevig voor de dag te komen. Als je wil winnen moet je er behoorlijk aan trekken, maar als je gewoon eens een dagje sportief wil zeilen, afgesloten met een leuk diner/feestavond dan kan dat ook prima.

Op basis van deze ervaringen willen we graag ook dit jaar voortrekker zijn voor de PZV. De inschrijving bij de 8 Uren van de Oosterschelde is per boot. Verrekening van de kosten kan tussen de bemanning onderling. Dus aan de PZV is geen bijdrage meer verschuldigd. Schipper dient zich tevens in te schrijven bij de organisatie http://8uren.nl.
Gezien de ervaringen in de afgelopen jaren hebben we als PZV organisatie comité besloten dit jaar NIET in te schrijven voor de gezamenlijke maaltijd. SCHIPPERS LET DUS OP dat je bij de inschrijving vermeld dat je aan de PZV vloot wordt toegevoegd en dat je GEEN maaltijden besteld.
I.v.m. het beschikbare tijds window tussen de binnenkomst (voor 18:00) met de benodigde tijd om af te meren en af te tuigen tot aan de prijsuitreiking hebben we besloten de steigerborrel te laten vervallen. We willen om 19:00 verzamelen op de kop van de haven om dan gezamenlijk naar het restaurant te lopen (Nieuwlandseweg 2).

Wat doet de PZV:
– bijeenbrengen van bemanning en opstapper
– houden van een briefing over de wedstrijd en de te volgen strategie (woensdag 5 sept 20:00 in de pub)
– we reserveren ruimte bij restaurant De Due-braek voor de gehele ploeg. Vooraf maken we afspraken over een menu met diverse keuze’s. Deze keuzes graag bij je aanmelding direct opgeven! Kosten € 25,00 pp excl drank.
– geen bij je aanmelding ook op of je al over een rood pzv shirt beschikt, en zo niet welke maat je hebt
–contact houden met de organisatie zodat we opgenomen worden in het verenigingsklassement (naast de individuele klassering)
Kooiengeld: € 15,- p.p.p.d/n. volgens artikel 15 van het huishoudelijke regelement.
Planning:
– inschrijven vanaf heden tot zondag 2 september op de PZV website.
– 3 september (maandag) vaststellen deelname en indeling
– 5 september (woensdag) 20 uur: briefing (in de pub)
– tot uiterlijk 8 september: inschrijven door de schippers op http://8uren.nl
– zaterdag 15 september: wedstrijd (let op: het is verstandig de avond te voren in te schepen)
Heb je interesse neem dan (per email) contact op met Arjen de Bruin (06-21245103) a.debruin@hslnet.nl) of beter nog, schrijf je direct in op de website.

Projectleiders: Arjen de Bruin; Marc Swinkels en Philip Beekman

Documentatie: zie website http://8uren.nl.

Inschrijven voor leden en niet-leden via: http://pzv-zeezeilen.nl/Interactief/lijstenwijzigen_new/Agenda.php

WestervaartGudrunLyra