Waddenweekend nieuwsbrief 3

PZV Waddenweekend 2018                                       nieuwsbrief 3

PZV mini OEROL!

Beste PZV’ers,

Nog maar een kleine drie weken en dat is zover.
Vanaf Donderdag 20 September 2018gaan we op weg.
Op het moment van schrijven, hebben zich een dertig deelnemers ingeschreven. Hieronder zijn 13 schippers die met hun eigen boot willen deelnemen. In de praktijk zal het zo zijn dat er nog wat aanmeldingen bijkomen maar andersom is ook mogelijk (dat laatste hopelijk niet). De balans tussen aantal boten en personen is helaas echter niet goed.
Ik doe een oproep aan alle schippers om “om zich heen te kijken” of ze zelf nog deelnemers erbij kunnen vinden om tot een minimaal noodzakelijke bootbemanning te komen. Ik zal de komende week zelf met de schippers contact opnemen om te kijken of we dit kunnen oplossen danwel samen afspraken te maken hoe we hier vervolgens mee omgaan c.q. andere opties bekijken.

Een overzicht van boten en deelnemers is beschikbaar (nb. Momentum: definitieve aantal/indeling volgt 15/9).

Verdere informatie die jullie nog te goed hadden:

 • De kosten voor het vrijdagavond “dinneraround” festijn dienen per boot met elkaar geregeld/verrekend te worden. Mijn advies / vriendelijke verzoek hierbij is om het niet te groot/duur te maken maar juist de lol en het plezier te zoeken in het samen maken van (lekkere) eenvoudige kleine gerechtjes en gezellig kletsen/borrelen met elkaar. Voordeel… hoef je ook niet zo lang met zijn allen in de kombuis te staan.

De indeling en circulatie schema voor het “dinneraround” festijn stuur ik jullie volgend weekend toe. De reden hiervoor is dat ik de bootindeling eerst goed geborgen moet hebben (zie intro van deze nieuwsbrief). Ik denk er hierbij aan om twee boten aan elkaar te koppelen die gezamenlijk een voor, hoofd en nagerechtje bereiden.

 • De bijdrage voor de zaterdagavond komt op maximaal 30 Euro p/p. Dit is inclusief eten (complete BBq), drankjes, nootjes etc. (nb. Dieet zaken/wensen graag kenbaar maken via de site)
 • De zeer bijzondere locatie en accommodatie die ik voor ons 1e PZV mini Oerol evenement heb geregeld is even uniek als “geheim”. Laat jullie verrassen zoals de meeste Oerol adepten dit elk jaar weer ervaren bij het grote Oerol festival.

Nieuwsgierig geworden…. dat moet ook.

In mijn bel-rondje langs alle schippers zal ik ook vragen welke “PZV mini Oerol!” act(s) ik al kan noteren/programmeren. Dus hoop ik dat jullie je goed voorbereiden. En natuurlijk……alles mag, alle kan en alles is goed…

Mochten jullie specifieke vragen hebben neem dan gewoon contact met mij op via de mail, WhatsApp of gewoon naar mij.

Volgende week volgt de laatste nieuwsbrief!

Het programma ziet er als volgt uit:

 • Inschepen (bij voorkeur) op donderdag 20 september.
 • Verzamelen in Marina Makkum op vrijdagmiddag 21 september uiterlijk 17.00 uur
 • Palaver en (eigen) borrel om 18.30 uur op ntb plaats in de Marina
 • Vanaf 20.00 uur, heerlijk elkaar culinair verwennen middels beproefde “dinneraround” concept. Elke boot verzorgt een “maal” voor andere boot. Schema met details volgt in nieuwsbrief 3.
 • Zaterdagmorgen 22 september zetten we koers naar Kornwerderzand om na de schutting (via route “Harlingen”) direct door te gaan naar Terschelling. Onder dit programma heb ik een doorgerekend (rekening houdend met getijden en gemiddeld 5 knopen vaarsnelheid) schema opgenomen (vanaf Makkum) waarin je zelf kan opmaken wat de beste tijd is om te vertrekken.
 • Aankomst in jachthaven Terschelling uiterlijk 17:00 uur.
 • Het avondvullende programma “PZV Mini Oerol 2018” start om 20.00 uur. Dit zal compleet worden gemaakt met de verzorging van de inwendige mens met een goede hap en drankje(s).  De faciliteiten verdere invulling hiervoor worden in een nieuwsbrief 3 uitgebreid beschreven. De kosten voor deze avond zullen ca rond de 40 Euro pp uitkomen.
 • Op zondag 23 september gaat ieder weer zijn eigen weg en sluiten we het Waddenweekend 2018 af. Een doorgerekend schema voor de terugreis (via Kornwerderzand) heb ik eveneens onderaan toegevoegd.

We zijn benieuwd of er binnen deze vloot zich al de nodige artistieke en of culturele activiteiten aan het ontwikkelen zijn!

De op te voeren acts dienen aan de volgende punten te voldoen:

 • Maximaal 10 minuten per act.
 • Minimaal één act per boot.
 • Zelf voor de muziek en eventueel noodzakelijke attributen zorgdragen. Organisatie zorgt voor ervoor dat aangeleverde CD’s, Mpegetc ten gehore gebracht kunnen worden!
 • In volgende nieuwsbrief meer hierover. Aanmelden kan al vanaf nu.
  Svp mailen aan Ben Visser.

Nogmaals ter herinnering!

Alle bewust of onbewust verborgenen / of ingehouden talenten van de PZV’ers gaan we dan aanboren en ten tonele brengen.

“Holland got Talent” zal hierbij zeker bij gaan verbleken en de voorprogrammering van het grote OEROL festival in 2018 zal daarna denk ik al gelijk in de steigers staan.

Welke klein kunst talenten zullen er allemaal verscholen zitten onder onze PZV populatie?

 • Hoe staat het met onze zelfspot, satire….
 • Wie heeft er gevoel voor dramatiek en is de nieuwe shakespier onder ons….
 • Is jongleren een kunst of gewoon zeer humoristisch om naar te kijken….
 • Welke (geheime/onbekende?) sagen leven zijn er te vertellen en uit te beelden binnen PZV
 • Zijn er exotische dansers en danseressen onder ons…
 • Wie gaat er voor de PZV Oerol zangtalent onderscheiding….
 • Zijn er slangenmensen, koordansers, acrobaten onder ons…
 • Welke klassieke ambachten heb je je eigen gemaakt en heb je altijd al willen laten zien….
 • Welk “Jerommeke” doet ons verbazen met voorbeelden van zijn brutale kracht…
 • Gaan we zien dat er een grote Illusionist, magician of handige goochelaar onder ons schuilt…
 • Instrumentale talenten zitten er zeker binnen PZV, wie excelleert op Oerol niveau…..

Er zijn nog tal van andere zaken te bedenken die ik graag geheel aan jullie zelf laat. Of je nu solo, per bootteam of kris kras duo’s,  trio’s, x’tetten aangaat moeten jullie zelf maar uitzoeken. Creativiteit, stijl en/of humor zijn de ingrediënten maar vooral enthousiasme en lol met elkaar hebben de drijfveren om een hele leuke “PZV mini Oerol 2018” met elkaar te beleven.

De organisatie zorgt voor een mooi podium in “Oerol stijl” de inhoud komt van uit ons allemaal.

Ik hoop dat de prettige zenuwen nu bij een ieder zijn geraakt en er volop wordt ingeschreven voor dit niet te missen unieke PZV evenement!

Treuzel niet en schrijf je in. Dit mag je niet aan je voorbij laten gaan. De vakantieperiode is de beste tijd om ontspannen inspiratie op te doen voor een act, sketch, optreden of wat dan ook.

Met vriendelijke PZV groet,
Ben Visser, projectleider Waddenzeilweekend PZV mini Oerol 2018

Schema Makkum Terschelling 22-09-18. Nb. Schutting tijdverlies is hier niet in verwerkt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schema Terschelling Kornwerderzand 23-09-2018. Nb. Schuttingtijd verlies is hier niet in verwerkt!