Maritiem Culinair met wijnproeverij – 14 feb

Maritiem Culinair 2020 gaat gepaard met een wijnproeverij.

Wie vaker met PZV evenementen mee gaat herkent onbewust een vast patroon.
Of het nu sportief zeilen, een excursie of een nieuwjaarsborrel is we eindigen altijd aan tafel.
Waarom? Gewoon omdat het altijd verschrikkelijk gezellig is.

Na het zeilen zijn we heel vaak bij elkaar aan boord. Wat mij dan opvalt is dat we aan boord van clubleden zo verschrikkelijk lekker eten. Een gemiddeld restaurant kan er niet aan tippen.
Hoe doen ze dat toch?
Tja, dat zou ik nou ook wel eens willen weten. Daarom organiseer ik op 14 februari 2020 Maritiem Culinair.

Ik wil de leden vragen om hun lekkerste en slimste recept uit te werken en bij SVO in Best klaar te maken.
Je maakt 1 recept. Dat mag ook een voorgerecht of toetje zijn.
We maken dan een buffet van de verschillende maaltijden zodat we onder het genot van een drankje elkaars recepten kunnen proeven.
Voorwaarden zijn er natuurlijk wel:

  • Je hebt maar 2 pitten
  • Je hebt 1 oven
  • Messen, snijplanken en klein keukeninventaris is aanwezig
  • Keukenmachines worden weggehaald

Hier moet je het mee doen!!!

Je brengt zelf de ingrediënten mee.

De meeste kruiden zijn aanwezig, alleen ongebruikelijke kruiden zelf meebrengen.

Ik zal zorgen voor een format waarin je het recept in kunt vullen zodat we de recepten na afloop uit kunnen delen en we een eigen scheepskookboek kunnen maken.

En dit jaar wordt het nog leuker! Na het eten, zo rond 20:30 uur, is er een heuse wijnproeverij met wat hapjes. Dus maak van je recept niet te veel.
De proeverij wordt begeleid door een professionele wijnkenner die ons op licht humoristische wijze kennis zal laten maken met diverse fantastische wijnen.

Dus komt allen op zaterdag 14 februari naar Maritiem Culinair op De Dieze 28 in Best. Aanvang 17:00 uur. Kosten €25,00 (drank enz).
Schrijf nu in.

Wij kijken er naar uit.
Willem Triki, Henk Ligthart