PZV-bios: Styx – ma 25/3

PZV  Bios nodigt u uit om de film Styx te gaan zien !

Zeezeilvereniging PZV organiseert in samenwerking met Natlab een speciale vertoning van Styx voor zeilers uit Eindhoven en omgeving.

Een film die aanzet tot nadenken.
Ervaren zeilster en actrice Suzanne Wolf vertolkt een prachtige hoofdrol in de film Styx. Ze speelt de rol van arts Rikedie na een drukke periode op de spoedeisende hulppost haar welverdiende vakantie doorbrengt op haar zeiljacht op weg van Gibraltar naar het eiland Ascension. De film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

Het is een genoegen om actrice Suzanne Wolf als bedreven solozeiler Rike aan het werk te zien. De soepelheid waarmee ze haar taken vervult, ze zeilt zelf frequent, imponeert. Af en toe geniet ze van welverdiende ontspanning. Zelfs een heftige storm kan haar niet uit evenwicht brengen. De makers hebben het op een documentaire-achtige wijze in beeld gebracht, het is bijna minimalistisch simpel. Het hypnotiserende blauw van de zee is met digitale middelen extra opgepoetst zodat de kijker zich ten volle kan overgeven aan de immense oceaan. Heerlijk; je wenst jezelf op het water!

Dan wordt de sterke Rike toch uit haar evenwicht gebracht……worstelen met keuzes: als hulpverlener moet je eerst jezelf in veiligheid brengen voordat je een drenkeling redt; dat is de regel toch..…..?

Een boeiende en meeslepende film, die je gezien moet hebben. Het laatste woord zal niet snel vallen na de film als we in het restaurant van filmhuis Natlab nog even nakaarten over dit maatschappelijke dilemma.

Nieuwsgierig geworden?
Meld je aan via de Activiteiten page

Maandag 25 maart 2019 om 19.00 @Natlab Filmhuis  –  PZV-prijs € 10,–.