Splitsen moderne lijnen 2019-02-06

Workshop Splitsen van Moderne Lijnen

Jan‐Willem Polman, auteur van Handboek Splitsen van Moderne Lijnen en eigenaar van De Lijnenspecialist, geeft op woensdag 6 februari een workshop die 3 tot 3,5 uur duurt.

De workshop start met een korte inleiding over de diverse kunststoffen en constructies die worden gebruikt voor de productie van lijnen. Ook wordt uitgelegd welke lijn je het beste voor een specifieke toepassing kan gebruiken.
Verder gaat het in deze training gaat vooral om ‘zelf aan de slag zijn’. Je leert in ongeveer drie uur splitsen met lijnen die bestaan uit Dyneema®-vezels, splitsen met polyester lijnen en hoe je loops en soft shackles maakt.
Ook wordt aan de hand van veel praktische voorbeelden getoond hoe je dit op je eigen schip kan toepassen.

Het doel is dat de deelnemer na deze workshop beter begrijpt welk materiaal te kiezen voor lijnen aan boord én zelf de geoefende splitsen kan toepassen. Met de opgedane basiskennis zul je in staat zijn om zelf je boot te gaan optimaliseren. Of je nou een toerzeiler bent of een professioneel wedstrijdzeiler.

Na afloop is er gelegenheid specifieke vragen te stellen en kun je ook de benodigde splitsspullen aanschaffen. Alle materialen en gereedschappen die nodig zijn worden ter beschikking gesteld door De Lijnenspecialist.

De workshop wordt gehouden in de Palaverzaal van de Trafalgar Pub, Dommelstraat 21 te Eindhoven. Inloop vanaf 18.00 uur. Aanvang van de workshop om 18.30 precies. De kosten zijn €17,50 p.p.

We zien je inschrijving graag tegemoet.

Groet,
Maarten Roks