Aanwaaiweekend! 10 en 11 oktober (afgelast)

We hebben echt geweldig nieuws!

We gaan onze zeilactiviteiten weer schoorvoetend hervatten, terwijl we de coronaregels respecteren, tijdens het Aanwaaiweekend op zaterdag 10 en zondag 11 oktober.

Wat is het idee?
De noordvloot gaat naar Lemmer en de zuidvloot vaart naar Zierikzee.
Zaterdag gaan we een lekker dagje zeilen. Tegen het eind van de middag (16:00 uur – 17:00 uur) komen we ‘aanwaaien” in een van de boven genoemde locaties voor een 1,5 meter-steigerborrel.

Met grote groepen naar een restaurant is niet haalbaar. Dus roepen we de hulp in van www.thuisbezorgd.nl die ons diner komt afleveren in de jachthaven. De kosten hiervan worden per boot afgerekend.

Na een gezellige avond op gepaste afstand, zeilen we zondag weer terug naar de thuishaven.

We hebben nog een uitdaging…
Hoe zorgen we ervoor dat onze opstappers mee kunnen zeilen?

De organisatie gaat geen bootindelingen maken, omdat we onder de huidige omstandigheden schippers niet kunnen verplichten opstappers mee te nemen en andersom we opstappers niet kunnen verplichten bij een schipper aan te monsteren.

Tompoes heeft daarom een list verzonnen…
Iedere schipper is vrij om zelf opstappers uit te nodigen en iedere opstapper mag aankloppen bij een schipper om mee te varen.
Zowel schippers als de opstappers schrijven zich in via de website. Als je als opstapper beschikbaar bent, vragen we om in het opmerkingen-vak “beschikbaar als opstapper” te zetten.
Zo kunnen de schippers en opstappers, voor 6 oktober, zelf contact met elkaar opnemen.

Het vraagt van ieder iets meer regelwerk, maar wij geloven er in dat we dat binnen een zeilfamilie als PZV samen prima met elkaar kunnen regelen.

Twee puntjes van aandacht
We adviseren om niet met meer dan twee huishoudens op een schip te gaan zeilen.

Mocht iemand net voor vertrek symptomen van verkoudheid of griep vertonen vragen wij dringend om je verantwoording te nemen en thuis te blijven.

Wij hebben er ontzettend veel zin in en kijken uit naar 10 oktober!
Barry Pollen en Willem Triki