CS Rigging, Zaandam – do 26 maart

Excursie CS Rigging

Op donderdagavond 26 maart, aanvang 19:30 uur, kunnen PZV-leden bij CS Rigging in Zaandam terecht voor een interessante excursie over tuigage, verstaging, lopend want, etc. Een kijkje in de keuken van een professionele tuiger, met een boeiende presentatie over alle facetten van deze expertise.

Alles over tuigage
Je krijgt een rondleiding door het gebouw van CS Rigging en daarbij een indruk van het werk dat hier allemaal wordt verricht. Er worden diverse demonstraties gegeven, zoals het persen van verschillende terminals aan staalkabels. Kortom: zeer de moeite waard als je bedenkt hoe belangrijk het is dat de tuigage van een schip de zwaarste omstandigheden moet kunnen weerstaan. Vragen als: Is mijn verstaging nog wel goed? Waar moet ik op letten? Wat kost het? etc. kunnen allemaal aan bod komen.

Kosteloos
Deze excursie is geheel kosteloos, je moet er alleen wel even voor naar Zaandam komen. Maar PZV’ers kennende zou dat zomaar eens kunnen uitmonden in een gezamenlijk etentje vooraf, bij een gezellig restaurant in de buurt.

Tijdig inschrijven!
Ga je mee naar CS Rigging in Zaandam? Zorg dan dat je vóór 28 februari hebt ingeschreven, zodat we CS Rigging tijdig kunnen laten weten hoeveel personen er mee doen. Bij minder dan 10 inschrijvingen komt de excursie te vervallen en bij meer dan 15 inschrijvingen moeten we even met hen overleggen i.v.m. de rondleidingen.

Zie ook: https://cs-rigging.com/

Projectleider: Henk Ligthart