Museumwerf “VREESWIJK” 12 september

UITNODIGING EXCURSIE MUSEUMWERF “VREESWIJK”

Onder auspiciën van de activiteiten commissie heeft team “Langgelee” op 12 September een excursie georganiseerd naar Museum werf “VREESWIJK”. De plaats voor historische binnenvaart.

Vreeswijk is van oudsher belangrijk geweest voor de binnenvaart en biedt een rijke historie met bezienswaardigheden. Wij hebben een dagprogramma gemaakt om met gidsen kennis te nemen van deze mooie plek in het hartje van Nederland. Dit is ook een mooie gelegenheid om elkaar te treffen in deze tijd van corona perikelen.

De ontmoetingsplaats op de museumwerf voldoet ruimschoots aan de RIVM-normen. Tijdens de rondleidingen moeten we zelf de 1,5 meter afstand in de gaten houden. Met inachtname van het nieuwe normaal gaan we er een interessante en leuke dag van maken (mondkapjes vooralsnog niet verplicht)!

Programma:
11.30 – 12.00 Ontvangst met koffie/thee en een pirouette in Theehuys op het terrein van de museumwerf.
12.00 – 13.00 Rondleiding door het oude dorp VREESWIJK o.l.v. een deskundige gids.
13.00 – 14.00 Lunch met soep en broodjes buffet, incl. melk/karnemelk/water in het Theehuys.
14.15 – 16.00 Rondleiding in het museum en de werf en uitleg over de bouw van een replica Stadskraan uit Utrecht.
16.00 – 17.00 Gezellige afsluiting , een drankje met bittergarnituur in het Theehuys.

Inschrijvingsdatum: voor 7 september.
Via de website: www.pzv-zeezeilen.nl. Introducees zijn welkom en kunnen opgeven worden bij opmerkingen.
Wij verzoeken U uiterlijk in te schrijven vóór 7 september (zie ook coronavirus covid-19 maatregelen).

Kosten :
De kosten € 42,-p.p. zijn inclusief lunch; koffie; thee/pirouette/basis bittergarnituur/ gidsen en huur Theehuys. Deze kosten worden na afloop afgeboekt van Uw rekening door onze penning meester. Heeft U geen machtiging afgegeven, dan verzoeken wij U het bedrag over te maken naar bankrekening van PZV:NL72INGB00322325 met vermelding van EXCURSIE VREESWIJK.

De drankjes bij de afsluiting zijn voor eigen rekening (fris en bieren à € 2,- per glas; wijn à € 3,- per glas). De consumpties moeten contant afgerekend worden. U kunt ook pinnen. De gidsen zijn vrijwilligers; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld

Bezoekadres:
Wierselaan 113. Nieuwegein
Parkeren: kan niet op het terrein van de Museumwerf Vreeswijk (m.u.v. mindervaliden). Parkeren kan (beperkt) op het parkeerterrein rechts naast de toegang, in de woonwijk, in het verlengde van de Wierselaan bij het Fort (2 minuten lopen) of aan de overkant van het water (Prins Hendriklaan tegenover huisnummer 28). Mocht U parkeren op de Prins Hendriklaan dan kunt U het water oversteken middels een handbediend voetveer.

Info :
www.museumwerf.nl
www.museumwarsenhoeck.nl
www.pzv-zeezeilen.nl

CORONAVIRUS COVID-19 maatregelen:
Team “LANGGELEE” heeft deze locatie bezocht. Het is een veilige locatie die ruimschoots voldoet aan de RIVM-normen. Echter de tijden en inzichten veranderen snel. Wij conformeren ons aan de adviezen RIVM-DASHBOARD en zullen U op 7 September informeren als het om veiligheidsredenen van het RIVM niet door mocht gaan.
Wij wensen jullie alvast een interessante en fijne dag. Tot in Vreeswijk!

Team “LANGGELEE”