Ramsgate 16-24/5 (afgelast)

De inschrijving voor de 40ste Ramsgatetocht is geopend!

DE UITGEBREiDE BESCHRIJVING VAN DE TOCHT VIND JE HIER: RAMSGATE 2020.

Hoe ziet de tocht eruit, waar gaan we heen, waar ontmoeten we elkaar, is er tijd genoeg om bij elkaar langs te gaan?
Uit de laatste Ramsgate-enquête van vorig jaar bleek dat jullie het liefst met elkaar opvaren. Daar geven we de 40ste Ramsgatetocht graag gehoor aan.  We beginnen al in Nederland. Er zijn twee verzamelhavens: IJmuiden voor de Noordvloot en de Roompot voor de Zuidvloot.

De twee ‘Armada’s’ zeilen op zondag 17 mei naar de overkant, ieder met een eigen vlootcoördinator die traditioneel om de twee uur elk schip oproept. Onze nieuwe vlootvoogd,  Philip Beekman, coördineert  de Zuidvloot, Harry Olie de Noordvloot.

Aan de overkant ontmoeten we elkaar in Lowestoft. Er is een vrije dag beschikbaar. Afhankelijk van het weer is dat dinsdag of woensdag. Tijdens het palaver in Lowestoft wordt besloten wat we gaan doen.

Als het weer geen belemmering is, varen we dinsdag 19 mei de Ore en de Alde op en gaan voor anker bij Orford of Aldeburgh. Er is een beperkt aantal moorings beschikbaar. In Aldeburgh vaart een watertaxi.

Woensdag zeilen we naar de Orwell. Daar is de keuze: direct door naar Ipswich of nog een tussenhaven (bv Levington, Woolverstone) aandoen. Iedere boot mag zelf bepalen welke haven dat wordt.

Donderdag 21 mei wordt iedereen in Ipswich verwacht voor het Captainsdinner.

De informatiedocumenten kan je downloaden via de website. Log in, ga naar documenten (menubalk bovenin), vink ‘Ramsgate 2020’ aan,  klik op het plaatje naast het vinkje (als je met je muis op het plaatje staat verschijnt de tekst ‘bekijken’), klik op ‘download’.

Belangrijke datums:
Donderdag 23 april                  Briefing Ramsgatetocht, 20:00 uur, Trafalgar pub Eindhoven
Zaterdag, zondag 2-3 mei       Inslingerweekeind
Zaterdag 16 mei                      Start Ramsgatetocht
Zaterdag, zondag  23-24 mei  Thuiskomst Ramsgatetocht
Donderdag 4 juni                     Napraatavond,  20:00 uur,Trafalgar pub Eindhoven

We hebben er zin in!
De Ramsgate-commissie (Jacqueline Flink, Arjen de Bruin, Ton Buijs, Harry Olie)