Whiskytocht Stavoren 5/6 (afgelast)

We gaan een zeilweekend doen met een Schots sausje.
Het weekend is van vrijdag 5 t/m 7 juni 2020 en wordt op het IJsselmeer gehouden.
Als Schots onderdeel van het weekend hebben we zaterdagavond een gezamenlijk diner en aansluitend een whisky-proeferij. Wij vragen daarvoor € 49,- per persoon. Overige kosten zijn niet inbegerepen.

Het zeilprogramma is verder geen zware opgave (mag wel), want de afstanden zijn niet groot.
We ontmoeten elkaar op vrijdag aan het einde van de dag in Jachthaven Andijk. Daar zijn de meesten van ons nog niet geweest. De maximale diepte is 2,2 meter.
Omdat het eerder zo’n succes was houden we ‘s avonds een walking dinner.

De volgende dag varen we direct, of naar keuze met een omweg, naar Stavoren. In Stavoren meren we af in de havenkom bij het vrouwtje. Ligplaatsen zijn geregeld en we gaan stapelen.
We worden om 19:30 uur in het restaurant De Koebrug verwacht.
Het diner bestaat uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een whisky-proeverij met drie soorten whisky’s. Iedere whisky (25 ml) zal vergezeld gaan van bijpassende kaas. Overige drankjes, zoals aan tafel en of extra whisky zijn voor eigen rekening.
Degenen die niet aan de proeverij willen meedoen, kunnen drie andere drankjes op die avond kosteloos bestellen. Laat dat even weten.

Op zondag varen de boten weer naar de thuishaven.

Wie de vrijdagavond niet gaat halen, kan ook op zaterdag aanmonsteren. Bijvoorbeeld in Enkhuizen met z’n prima treinstation. De desbetreffende boot zou je daar kunnen oppikken. En er is zelfs een veerpont naar Stavoren.

Groet,
Ton Buijs