Inslingeren N- en Z-vloot 24-25/4

WAAR GAAN WE HET WEEKEND VAN 24/25 APRIL INSLINGEREN?

Noord
De noordvloot gaat ijs en weder dienende naar de Marker Wadden. Dat is zo vroeg in het voorjaar nog goed te doen zonder dat we vastlopen in het fonteinkruid! De diepte in de haven is 2,90 meter, dus dat is ook geen probleem.
Texel en Vlieland vallen helaas af omdat de sluis bij Den Oever tot en met 26 april gestremd is en het tij om vanuit Kornwerderzand naar Vlieland te komen overdag niet genoeg meewerkt dat weekeinde. Niet getreurd, zondagochtend wakker worden en lekker ontbijten in een nieuw natuurgebied is ook een traktatie.

Zuid
Voor de zuidvloot staat op zaterdag rond 10:00 uur buiten op zee de stroom noordwaarts. Dat is ook een mooie tijd om de Roompot te verlaten en het ruime sop te kiezen.
Wat is het plan? Indien mogelijk vrijdagavond in Colijnsplaat te verzamelen, zaterdagochtend om 9:00 uur vertrekken en dan buitenom koers zetten naar Stellendam. Rond 14:00 is het daar hoogwater dus de diepgang moet dan geen probleem zijn.
Zondag lekker ontbijten en binnen door terug OF vroeg op en buiten om terug. Kortom een mooie inslingertocht om weer eens het zilte nat op te snuiven.

DOE MEE EN SCHRIJF JE IN!

Projectleiders: Sander van Eijkern (Noord) en Willem Triki (Zuid)