Overslaan en naar de inhoud gaan

Inslingeren PZV Zuidvloot 2024

Breskens

Inslingeren PZV Zuidvloot 2024

Datum

vr
apr
19
-
zo
apr
21

Inslingeren PZV Zuidvloot 2024

Inslingertocht Zuidvloot 19 - 21 april 2024

Doel: Mentaal en fysiek inslingeren na de winterstop ter voorbereiding op mooie voorjaars- en zomerzeiltochten. Zo mogelijk kennismaking van schipper met Ramsgate-opstappers.

Weekendplan: zaterdagmorgen vanuit de Roompotsluis over zee naar Breskens; gezamenlijk diner in Breskens; zondagmorgen over de Westerschelde naar Hansweert en vervolgens door het Kanaal door Walcheren. Vandaar ieder naar de thuishavens.

In detail:
Vrijdagavond 19-04 verzamelen in de Room pot Marina. Briefing/steigerborrel 21 uur op de steiger.

Zaterdag 20-04 vertrek uit de haven om 7.00 uur; buiten de sluis om 8.00 uur (ook voor die boten die  vrijdagavond niet kunnen aansluiten in de Roompot Marina). Aankomst Breskens omstreeks 13.00 uur. Onderweg naar Breskens doen we een "wedstrijdje"! In dit geval: ieder vaart het verplichte parcours van start (waarschijnlijk na de sluis, noord van Walcheren) naar finish (waarschijnlijk noord van de haven van Breskens) en klokt zelf z'n gezeilde tijd. Er wordt gevaren met de zg. PZV-rating (zie Zeezeilen december 2023). Het parcours wordt kort van te voren definitief vastgesteld naar aanleiding van de weersomstandigheden. 's Middags in Breskens eigen programma. 
's Avonds gezamenlijk diner in Breskens.

Zondag 21-04. Vertrek rond 8.30 uur uit de haven; over de Westerschelde naar Hansweert en vervolgens naar de thuishavens.

Het havengeld, kooiengeld, diesel, foerage en dergelijke per boot onderling regelen/verrekenen.

 

Organisatie in handen van Mari√ętte Roozeveld en Philip Beekman