Overslaan en naar de inhoud gaan

Zicht op Pin Mill

De Ramsgate-tocht

Ramsgate bij avond

De Ramsgate-tocht is de jaarlijkse zeezeiltocht van de PZV. Deze pittige zeezeiltocht vindt plaats tijdens de Hemelvaart week. Na meer dan 30 edities is zij uitgegroeid tot de belangrijkste traditie van PZV. Deelname is open voor leden en niet-leden. Er wordt gevaren met boten - vaak meer dan 20 - van leden. De organiserende commissie zet een tochtplan uit met flink wat mijlen en liefst naar minder bekende plaatsen. De zaterdag voor Hemelvaart wordt er verzameld in havens langs de Zeeuwse kust en Hollandse kust. Vaak wordt er overgestoken naar de Engelse Oostkust - waarbij Ramsgate frequent wordt opgenomen in het tochtplan – maar ook worden Belgische en soms Franse havens aangedaan.

Naast het zeilen is de gezelligheid aan boord en aan de wal belangrijk, onder andere tijdens de palavers en de Vlootvoogdborrel. Hoogtepunt is het Captain's Dinner, een gezamenlijk diner op de avond voordat iedereen naar zijn thuishaven afzeilt.

Bekijk ook de bijgevoegde bestanden voor meer informatie.

Voor de Ramsgate commissie is het prettig (en noodzakelijk) te weten wat iemands zeil ervaring is. Wil je meedoen, vul dan het bijgevoegde PZV Zeil CV in.

Bijlage Size
Nuttige tips (50.06 kB) 50.06 kB
Ramsgate veel gestelde vragen (262.02 kB) 262.02 kB
PZV Zeil CV (75 kB) 75 kB