Overslaan en naar de inhoud gaan

Inslingertocht Zuidvloot

Inslingertocht Zuidvloot

Datum

za
mei
7
-
zo
mei
8

We gaan weer INSLINGEREN !!!

7 en 8 mei 2022

Aanmelding op de PZV - website

 

Inslingertocht 2022 Zuidvloot

De Zuidvloot zal tijdens het inslinger-weekend een bezoek brengen aan Vlissingen.Op zaterdag 7 mei vaart de PZV-zuidvloot van de Roompot naar Vlissingen. Het slimst is om tussen 13 en 14 uur ter hoogte van Westkapelle te zijn. Dan kentert het tij en gezien de verwachte vaartijd zijn we dan voor 18 uur wel allemaal in Vlissingen in de Michiel de Ruyter haven. Bij de haveningang ligt een drempel die voor een periode rond laagwater een issue kan zijn. Onze geplande en gedachte vertrektijden liggen in de buurt van hoogwater in het geplande weekend en lijken geen belemmering op te leveren.

Tijdens het palaver op zaterdagavond wordt ’s avonds besproken welke van de drie opties voor de volgende dag het beste passen bij wind/getij en thuisbestemming van de verzamelde schepen/bemanning:
- Optie 1 is de terugreis over zee naar de Roompot. Wind en haar richting zijn belangrijke overwegingen bij de te kiezen vertrektijd.
- Optie 2 is het verder de Westerschelde op varen om bij Hansweert door het kanaal door Zuid Beveland richting thuishavens te ‘geraken’
- Optie 3 is een toeristische route over het kanaal door Walcheren en het Veerse Meer naar de thuishavens.

Avondprogramma zaterdag 7 mei

Een borrel/eet arrangement (steigerborrel met zelfgemaakte tapas, walking dinner, of iets dergelijks) wordt afhankelijk van het aantal deelnemers en de weersverwachtingen nog nader uitgewerkt. We zullen dit in verband met de proviandering uiteraard voor vertrek communiceren!

Projectleiders: Sander van Eijkern, Ino de Gijsel, Willem Triki en Henk Tulner