Overslaan en naar de inhoud gaan

Maritiem Culinair 2023

Maritiem Culinair 2023

Maritiem Culinair 2023

Adres

SVO Vakopleidingen Food
Hooghuisstraat 24
Eindhoven
Nederland

Datum

zo
jan
22
15:00 - 23:00

Maritiem Culinair 2023

 

De bronafbeelding bekijken

Wat gaat de tijd toch snel. Je zit nog na te genieten van Maritiem Culinair 2022 en de volgende editie staat al voor de deur.

De komende editie willen we de naam eens eer aan doen. Wij willen de deelnemers vragen hun lievelingsgerecht te maken met grondstoffen uit de zee. Dat kan natuurlijk vis of schelpdieren zijn maar kreeft en krab vinden wij ook niet vies. Denk ook eens aan zee “groenten” als zeekraal, lamsoren enz.

De bronafbeelding bekijkenDe bronafbeelding bekijken

Vertel hiervan ook je verhaal. Hoe zit het met het seizoen? Is dit een probleem? Kunnen we gewoon uit de zee eten? Maak je gerecht en vertel je verhaal. Probeer tijdens de presentatie van je gerecht de deelnemers wat achtergrond info mee te geven.

Doe het kort, max 5 minuten anders wordt het gerecht koud en dat zou zonde zijn.

We koken in groepjes. Terwijl het ene groepje kook kunnen de andere deelnemers een workshop volgen.

Het concept blijft hetzelfde, je gerecht moet in de boot te bereiden zijn. Kortom:

Je maakt 1 gerecht. Dat mag ook een voorgerecht of toetje zijn.

Je vertelt je verhaal en presenteert je gerecht zodat we onder het genot van een drankje elkaars recepten kunnen proeven.

Voorwaarden zijn natuurlijk wel:

  • Je hebt maar 2 pitten
  • Je hebt 1 oven
  • Messen, snijplanken en klein keuken inventaris is aanwezig
  • Keukenmachines worden weggehaald

Hier moet je het meedoen!!! Je brengt zelf de ingrediënten mee. De meeste kruiden zijn aanwezig, alleen ongebruikelijke kruiden zelf meebrengen. Zorg dat een ieder wat kan proeven.

Wanneer en waar,

Zondag 22 januari om 15.00 uur worden jullie verwacht in Eindhoven Hooghuisstraat 24 Bij SVO vakopleidingen food.

Ontvangst 15.00 uur start van het programma 15.30 uur.

Wij vragen een bijdragen van €10,= voor de drankjes.

Geef ruim vooraf even aan wat je grof weg wil maken dit om te voorkomen dat we een hele dag mosselen in 40 variaties zitten te eten.

Schrijf je in, wij kijken er naar uit!

Truus de Wijs en Willem Triki