Overslaan en naar de inhoud gaan

Overlevingspak

PZV schenkt KNRM 2 Overlevingspakken

Datum

wo
jun
1
-
do
jun
30

PZV schenkt KNRM 2 Overlevingspakken

Als zeilers dragen we de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij een warm hart toe. KNRM redt mensen in nood op het water. Snel, professioneel en kosteloos. KNRM wordt door vrijwillige bijdragen in stand gehouden, zonder enige overheidssubsidie. Vrijwilligers zijn 24 uur per dag inzetbaar.

Jaarlijks doneert ook PZV een vrijwillige bijdrage en zo doen ook veel PZV'ers persoonlijk.

Jaren geleden werden door PZV ook al eens 2 sleepbroeken geschonken.  Het initiatief komt van de Lustrumcommissie. Van het totale budget voor de viering van ons veertigjarig bestaan bleef afgerond € 4.000 over. Een compleet pak kost € 1.658 x 2 is dus € 3.316.

Tijdens de ALV op vrijdag 15 april j.l. werd met algemene stemmen akkoord gegaan om dit jaar twee overlevingspakken te schenken. Het restant van circa € 684 zal worden toegevoegd aan de reservering voor het 9e lustrumfeest.

Met KNRM is afgesproken dat de overhandiging van de pakken door een delegatie van 6 personen uit bestuur en Lustrumcommissie in juni op Marken kan plaatsvinden. Voor 2023 zijn we in gesprek voor  een excursie naar een KNRM station.