Overslaan en naar de inhoud gaan

Waddenweekeinde

zeehond

Waddenweekeinde

Datum

vr
sep
9
-
ma
sep
12

Waddenweekeinde

PZV Waddenweekeinde: "Rondje Wadden"

Datum: vrijdag 9 september t/m maandag 12 september
(datum om organisatorische redenen niet van donderdag t/m zondag, maar van vrijdag t/m maandag)

Na twee jaar van corona perikelen kussen we deze populaire PZV activiteit dit najaar weer wakker.

We zijn voornemens er iets moois van te maken, meerdere zeiltochten, zeilen op het wad inclusief vertier en gezelligheid. We trekken er een lang weekeinde voor uit. Om organisatorische redenen zal de activiteit plaatsvinden van vrijdag 9 september t/m maandag 12 september in plaats van als eerder bericht van donderdag 8 september t/m zondag 11 september.

Tochtplan:

Vrijdag 9 september:
Thuishaven - Den Helder:
De eerste haven, die we gezamenlijk willen aandoen is de KMJC te Den Helder. Advies is om rond 13:30 uur bij de Stevinsluizen bij Den Oever te zijn, zodat je rond 14:00 uur het Wad op gaat richting Den Helder. Aan het einde van de middag / begin van de avond is er een gezellige samenkomst met palaver.

Voor degenen die geen zin hebben om te koken, de KMJC beschikt over een gezellig clubhuis bij de fundamenten van Fort Harssens met een prachtig uitzicht over de Waddenzee. Op de menukaart o.a. de bekende blauwe hap van de marine.

Zaterdag 10 september:
Den Helder - Vlieland, 35 Nm:
Afhankelijk van het weer en de interesse kunnen we buitenom via het Molengat over de Noordzee varen over via het Scheurrak Omdraai binnendoor over het wad. Beide opties zijn ook te doen voor dieper stekende schepen.

(Als lid van de PZV kun je gratis gebruikmaken van de website van Nautin en de app Quicktide als hulpmiddelen bij de navigatie). Uiteraard zullen we bij het palaver stilstaan bij de verschillende opties.

Zondag 11 september:
Vlieland - Stavoren, 35 Nm:
De meeste boten zullen kiezen voor een tocht over het hoofdvaarwater en de Boontjes. Er is een kortere variant via Inschot / Zuid-Oostrak voor niet-diepstekende jachten.

's Avonds zullen we gezamenlijk de Stadsboerderij De Koebrug bezoeken en sluiten we af met een BBQ (bij slecht weer overdekt!)

Maandag 12 september:
Terugtocht naar de thuishaven.

Kosten: EUR 27,50 voor leden / EUR 35,00 voor niet-leden (kosten BBQ inbegrepen.
Havengeld, kooiengeld, diesel, foerage en dergelijke per boot onderling regelen/verrekenen.

Projectleiders: Fabio, Ben en Manfred