Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat nu schipper?

Astronavigatie

Astronavigatie

Wat nu Schipper na uitval van alle elektronica?

Adres

Trafalgar Pub, Dommelstraat 21, Eindhoven
Nederland

Datum

do
mrt
16
19:30 - 22:00

Wat nu Schipper na uitval van alle elektronica?

Dick Huges is sinds 1981 de schipper van de Gladys. In 1984 maakte hij met haar zijn oceaan-debuut in de solo-race van de U.K. naar de U.S.A. (OSTAR). Na 4 dagen viel de motor definitief uit, dus een lege accu, dus geen posities, geen nav-verlichting, enzovoort. Toch maar verder met een olielampje en sextant-navigatie. Hoe werkt dat eigenlijk? Onderweg studeren in een how-to-astroboekje. En... na 39 spannende dagen was de landfall spot-on. Astro werkt echt!

In 1992 volgde weer een oceaan-oversteek, nu als opstapper vanuit Amerika naar Nederland. Weer moest hij navigeren met de sextant omdat de nieuwe (!) hand-GPS niet bleek te werken. Weer spot-on.

Voor wie is de avond?

Geloof je heilig in elektronische navigatie? Dan is deze lezing iets voor jou. Interesse in astro navigatie? Dan is deze lezing iets voor jou. Zit in avond met een bevlogen zeezeiler? Dan is deze lezing iets voor jou. Geen zin in gezelligheid? Dan is deze avond is niets voor jou.

Wie geeft de lezing?

De avond wordt verzorgt door Dick Huges. Dick is getrouwd en is longarts (na pensioen) van beroep. Hij schreef zeven fysieke boeken en drie e-boeken over Klassiek Zelfredzaam Zeemanschap.

Wat kost het?

Deelname aan de avond is gratis. Neem wat kleingeld mee voor een drankje in de pauze.

Waar/Wanneer?

Natuurlijk in onze vaste zaal in de Trafalger pub. Tijd 20:00 op 16 maart 2023 Drankjes etc gaan op de gebruikelijke wijze voor eigen rekening