Overslaan en naar de inhoud gaan

Hermitage

Webinar: zeilen van Hermitage in Amsterdam naar Hermitage St. Petersburg

Datum

di
jan
18
20:00 - 22:00

Soms komen dromen ook werkelijk uit!

Ino de Gijsel, sinds kort lid van onze zeezeilvereniging, verzorgt dinsdagavond 18 januari om 20:00 uur een webinar over de reis van de Argos van de Hermitage in Amsterdam naar de Hermitage in St. Petersburg.

PZV Zeezeilvereniging is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Webinar: zeilen van Hermitage in Amsterdam naar Hermitage St. Petersburg

Time: Jan 18, 2022 20:00 Amsterdam

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/84185805739?pwd=L3pkNkJCVWp1a2FNaHIwUVVMaXZ4QT09

Meeting ID: 841 8580 5739 Passcode: 948363

Jarenlang dromen van een reis naar de Baltische staten, jarenlang tot de conclusie  komen dat, ondanks de riante vakanties in het onderwijs, het niet haalbaar is toch het besluit genomen om afscheid te nemen van de werkgever en de collega’s en ze te bedanken voor de prettige samenwerking.

De reis van 4 maanden kan beginnen en wordt gepland voor de zomer van 2019!

De reis begint eigenlijk al een half jaar eerder;  pilots en kaarten worden aangeschaft, internet wordt afgestruind voor toeristische informatie over de plaatsen aan de Baltische zee en de vaarweginformatie. Gelukkig leven we in een digitaal tijdperk en kan de ruim 5 Gb data op een USB stick worden meegenomen.

De reis van de Argos start op 23 mei bij de Hermitage in Amsterdam en de bestemming is de Hermitage in St. Petersburg; een afstand van zo’n 1200 NM. 

Voor de meeste mensen is een reis naar St. Petersburg primair een cultuurreis, maar voor de Argos is het primaire doel om zeilend naar St. Petersburg te gaan en is de cultuur ‘bijvangst’. Een uitdaging want de Argos heeft nog nooit in een scherengebied gezeild en je hoort en leest hele tegenstrijdige verhalen; variërend van hier kom ik nooit meer tot hier ga ik nooit meer weg.

De Argos heeft de reis afgesloten met de conclusie: hier kom ik zeker terug..!

In 3 presentaties van 20-30 minuten wordt een verslag gedaan van de reis; hierbij ligt de nadruk op de nautische aspecten, maar de ‘bijvangst’ komt zeker ook aan de orde.

Heb je (vooraf) al specifieke vragen laat het dan weten en dan kan het antwoord, indien beschikbaar, al meegenomen worden in de presentatie.