Overslaan en naar de inhoud gaan

Lijnen en dekbeslag

Workshop lijnen en dekbeslag

Adres

The Trafalgar Pub
Dommelstraat 21
5611 CJ Eindhoven
Nederland

Datum

do
mrt
31
19:30 - 23:00

Workshop Lijnen vs dekbeslag

Voor het blok gezet en aan het lijntje gehouden

Over touwwerk en het splitsen valt veel te vertellen. Een van de andere interessante onderwerpen waar we veel vragen over krijgen is hardware op zeilschepen. Hiermee bedoelen we de blokken, schijven, lieren, stoppers, overloop systemen en ga zo maar door. We hebben daarom besloten om een nieuwe workshop te introduceren. Hierin vertellen we meer over de hardware aan boord en dan met name ook de interactie met alle lijnen aan boord. Wat voor soort lagers zijn er bijvoorbeeld, welke invloed heeft dat op het zeilen? Waarom kan een lijn door een stopper slippen en wat kan je hier aan doen? Kortom een interessante workshop waarin we hier dieper op ingaan.

Voor wie is de workshop?

De workshop is bedoeld voor (sportieve) zeilers die meer willen weten over dekbeslag. Vind het lastig om het juiste blok te kiezen? Altijd al afgevraagd welke stopper je nodig hebt of hoe je een grootschootvertraging maakt? Dan is deze workshop iets voor jou.

Wie geeft de workshop?
De workshop wordt gegeven door Jeroen en Peter. Zij zijn onze specialisten op het gebied van dekbeslag. Zij nemen je mee langs de verschillende merken, blokken, stoppers, lieren, lagers en ga maar door.

Hoe gaan we dat doen?
Tijdens het eerste deel van de workshop vertellen we meer over dekbeslag en gaan we kijken naar verschillende soorten hardware. In het tweede deel ga je zelf aan de slag met het verjongen van lijnen en het goed inscheren van verschillende vertragingen.

Wat heb je nodig?
Helemaal niks. Wij verzorgen het lesmateriaal, de lijnen en het splitsgereedschap om te oefenen tijdens de workshop. Je hoeft dus alleen te komen naar de avond. De koffie staat klaar. 

Wat kost het?
De kosten voor de workshop zijn €  17,50 per persoon (niet leden 25,-). Dit is voor ons om de kosten van de avond te dekken. Het bedrag is inclusief alle materialen om tijdens de avond te oefenen. Drankjes etc gaan op de gebruikelijke wijze voor eigen rekening